Közélet, politika, emberi kapcsolatok balos szemmel.

Az élet balos oldala!

Az élet balos oldala!

Ismét aktuális

2016. december 20. - Red_Doki

(Előszó: Kicsit megpróbáltam összefoglalni, mi is kellene, hogy legyen a mai modern baloldal válasza a migránskérdésbe. Kicsit szedett-vedett lett néhol, de nem tudtam jobban szavakba önteni a gondolataimat. )

Ott kezdem ahol a német kancellár. Részvétem a hozzátartozóknak.

Na, ez az én számból is annyit ér, mint Merkeléből. Semmit… Most már késő sopánkodni az áll humanista hozzáállás miatt.

Most jöhetne, hogy mi megmondtuk. De felesleges. Sőt! Ki az a „mi”? Mert hát sokan sokfélét beszéltek az utóbbi években. A liberális és állbalos média ártatlan menekültnek állította be az összes migránst, a jobboldal meg terroristának titulálta az 5 éves gyereket is. Mindkettő ugyanabba a hibába esett. Általánosítottak. De akkor hol az igazság? Mi lehet a baloldal válasza a migránskérdésben?

A mai baloldalnak nagy hibája, hogy humanistává vált. Sajnos rossz értelemben. Mondhatnánk úgy is hogy hippiké. Minden vidám, rózsaszín nekik, ha a jobboldal (vagy a radikálisabb bal) szól valamit, egyből lehurrogják, hogy diktátorok, nácik stb. (A jobboldal meg lekommunistázza a jobbközépet is, ha nem elég nemzeti a keménymag számára) Annyira menekülni akarnak a sztálini kommunizmus bélyegétől, hogy mindent eladnak, még a lelküket is. Semmi elképzelésük nincs. Megpróbálna divatos, kapitalista, szabadpiacos, de egyenlőségpárti, lenni. Egy fenékkel akarnak több lovat megülni. Semmi közük a baloldal Marx által vázolt formáihoz. Erőtlen szélkakasok. A legtöbb lépésük inkább az aktuális politikai ellenfeleik tetteinek ellentételezése, mintsem előremutató, népérdekeket szolgáló cselekedet lenne.

Akkor mi is az én általam képviselt baloldali hozzáállás?
Jelöljük ki a célt. Ez legyen a népünk érdekeinek védelme. Mi a jó a népnek? Ha biztonságban van. Ha a menekültek, migránsok, gazdasági bevándorlók szabadon mozoghatnak az országban, akkor a népet nem lehet megvédeni a közéjük vegyült terroristáktól. Tehát először is határzár kell. Az országhatár nem csak jelkép. Ha az európai polgároknak tiszteletben kell tartani akkor a menekülteknek is. Megfelelő beléptető rendszer kell, hogy aki valóban menekült, az bejöhessen. Minél előbb védelmet kaphasson. Aki nem menekült (gazdasági bevándorló) azokról el kell dönteni, hogy az országnak szüksége van-e rá? Mert ő itt akar majd maradni, még egy menekültnél van esély, hogy hazatér, esetleg hazaküldhető, ha már biztonságos a származási ország.
Magyarország majdnem jól csinálta. Felhúzták a határzárat, beengedik a békésen várakozókat, pontosan tudják ki jött be (amennyire csak lehet). Ez szép és jó. Csakhogy emellé raktak egy elég gusztustalan, xenofób kampányt. Göbbels tapsolna örömében, ha látná.
Második cél az ártatlanok, valódi menekültek megsegítése. Ha már kiválogattuk, hogy ki szorul rá valóban a segítségünkre, megfelelően felszerelt táborokban kell őket elhelyezni. Legjobb, ha nem érintkeznek a lakossággal. Mivel nagyok a különbségek a lakosság és a menekültek között (mind vallási, mind kulturális és politikai téren), elejét kell venni az ellentétek elfajulásának. Minél kevesebb kellemetlensége származik belőlük a lakosságnak, annál könnyebben elfogadják őket. Viszont nincs az az ország, aki minden magát menekültnek valló embert be tudna fogadni. A soka gazdasági bevándorló, aki menekültstátuszt kér, azok elől veszi el a segítséget aki kvalóban rászorulnak. Ahelyett, hogy beengedünk félmillió embert válogatás nélkül, engedjünk be 1-2 ezret, akiket valóban segítni tudunk, anélkül, hogy ez az országunk és a nép kárára válna.

Sajnos rengeteg a bizonyíték, hogy a bevándorlókat nehéz és/vagy lehetetlen integrálni. Tehát olyan megoldást kell találni, ami mindenképpen ideiglenes.  Az ’56-os forradalom után sem volt sokáig menekülttábor vajdaságban.

Viszont azt tisztázni kell ki a menekült, ki az aki valóban rászorul egy harmadik ország segítségére.

Jelen helyzetben az a furcsa, hogy muszlimok keresztény területre menekülnek, miközben más muszlim országokban is vannak, menekül táborok. Ilyen például Törökország. Miért menekülnek onnan tovább? Itt tisztázni kell, hogy egy menekült, addig menekült még üldözik. Egy szíriait valószínűleg már nem üldöznek Törökországban, ahol jelenleg nincs háború. Ergó aki onnan tovább jött, az már nem a szíriai polgárháború elől menekült, hanem a török menekülttáborok állapota miatt indult tovább. Ebből kiindulva a legtöbb ember, aki a balkánra érkezik és Nyugat-Európába tart nem menekült. Vannak köztük viszont olyanok, akik a gyermekeiket is hozzák. Ők valószínűleg a gyermekek miatt jöttek tovább, hogy hátha egy másik országban jobb körülmények várják őket. A szerbiai menekülttáborokban lehetne olyan állapotokat létrehozni, amely már megfelelne nekik. Sőt, a gyermekekre külön figyelnek, valószínűleg már most is megvannak a törökországinál jobb feltételek. A valós menekült megállna Szerbiában.

De a migránsok többsége továbbmenne Németországba. Miért? Ki üldözi őket Törökországtól Németországig? Sima gazdasági bevándorlók. Többség fiatal férfi. Azt mondják hogy a háború elől menekültek, nem akarnak fegyvert fogni. De itt meg sztrájkolnak, rongálnak, kiabálnak, öklüket rázzák. Miközben kurd nők harcolnak helyettük. Szégyen.

A szomorú az, hogy pont azok nem kapnak elég védelmet, akik legjobban rászorulnak. Egy valódi baloldali értük száll síkra. Nem a migránsokért, hanem a menekültekért. Akik nem követelnek, hanem esetleg szerényen kérnek. Nem erőszakoskodnak, örülnek annak, amit kapnak, csak a háborútól védve legyenek. Őket kell védeni.

Egy másik szempont, hogy a gazdasági bevándorlók ekkora számára nincs szüksége Európának. Ekkora embertömeg segélyezését egyetlen európai gazdaság sem bírja ki. Sem a gazdaságba sem e társadalomba nem lehet ennyi embert integrálni. A keletkező feszültségeket pedig az ártatlanok szenvedik meg.  A rengeteg ellenőrizetlenül bejövetelével pedig bejutnak Európába a terroristák is. A menekültek szószólói az európaiak lelkére próbálnak hatni. Ki hagyna éhen halni egy ártatlan menekült gyereket? Szegények vérontás elől menekülnek. A média nap mint nap beszámol az ISIS kegyetlenségeiről… csak három dolgot felejtenek el az európaiak. Először is ők is támogatták a polgárháborúkat, a demokráciaexportot. Amiért most menekülniük kell. Másodsorban pedig, hogy nem minden migráns menekült, harmadsorban pedig, hogy Európában is számtalan segítségre szoruló ember él, ővelük mégsem törődik senki. A mai modern, nyugati fehér ember naiv. Azt hiszi, létrejöhet a világbéke, csak mert ő azt szeretné. Sőt, hogy ez erő nélkül fenn is maradna. Egy ártatlan gyerek fényképével be lehet csapni. Nem törődnek a következményekkel, és jó szándékukban több kárt okoznak, mint hasznot.

Ahogy én látom: a mai baloldali pártokat el kell hallgattatni, nincs szükség erre az áll humanista propagandaszövegre. Erővel be kell tartatni az ország törvényeit, mind az állampolgároknak, mind a menekülteknek. Ellenőrizni kell a migránsok mozgását, tudni kell ki, hol van, és mit csinál. A baloldalnak nem az volna a feladata, hogy minden hazugságot elhiggyen és kiárusítsa az országokat, betépett hippiként virágkoszorúkat dobálva. A baloldalnak is nyitott szemmel kellene járni, kiválogatni, kik azok akik ártó szándékkal jönnek, és ki szorulnak segítségre. Az ha egy gazdasági menekültet nem engedjük be az országba, az nem rasszizmus. De ha egy iszlám szélsőségest beengedünk, mert menekültnek hazudja magát, nem jó cselekedet. A baloldal számára a vallási szélsőségesek ugyanolyan ellenséget kell, hogy alkossanak, mint a szélsőjobboldal.

A modern baloldalnak a nép védelmében kellene erős intézkedéseket hoznia, mindenféle nemzeti, vallási, etnikai részrehajlás nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://azeletbalosoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr7712063907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása