Közélet, politika, emberi kapcsolatok balos szemmel.

Az élet balos oldala!

Az élet balos oldala!

Kik is a valódi hősök?

2018. május 16. - Red_Doki

Amerika kapitány vs. véradók

             Furcsa világot élünk. A mozikban szuperhősös filmeket vetítenek, a gyerekek példaképei között rengeteg a világmegmentő Supermen, Pókember, Farkas stb. Mégis ha baj van, olyan emberek fogják megmenteni az életét akiknek a nevét sem tudja. Mert az egészségügyi dolgozóknak, rendőröknek, tűzoltóknak nincs nevük. Viszont van egy csoport, aki még náluk is arctalanabb. Ők a véradók.

                A véradás ingyenes, térítés mentes. Nem pénzért csináljuk. Sokan már ezért hülyének néznek minket. Mert hát miért csinálod, ha nem kapsz érte semmit? Miért? Érted! Meg a gyerekedért, meg mindenkiért, akinek vérre van szüksége! Vagy akkor is kiröhögnél és lenéznél minket, ha a gyerekednek, vagy a szüleidnek lenne vérre szüksége?

                Persze sokan a szabadnap miatt csinálják. De a vérük ugyanolyan, mint másé. Mindegy miért adta, a lényeg, hogy adta. Így is többet ér, mint azé, aki nem is adja. Sok oka van annak, hogy miért adj vért. Egészséges, a véred megvizsgálják, szólnak, ha baj van, jár érte szabadnap, és sehol nem fog olyan jól esni a szendvics és a tea mint a véradás után.

                Persze kifogásokat találni könnyebb. Korán kell kelni, nem adja a főnök a napot, félek a tűtől, vannak nélkülem is elegen stb. Ez mind baromság. Munkába menni még korábban kell, én szabadság alatt is felkelek azért, hogy elmenjek vért adni. Nem adja a főnök? Akkor kérd csak az egyik napot, vagy csak azt a pár órát még elmész. Erre is láttam már példát, nem is egyet. Félsz? Képzeld a félelem legyőzhető. Mi is megtettük. És képzeld, nem vagyunk elegen! Rohadtul nem. A ”Minden csepp vér számít!” nem egy üres kampányszlogen, valóban így van. Mi nem kérdezzük, hogy kinek kell a vérünk. Adjuk. Nem keresünk kifogásokat.

Úgy gondolod elég menő vagy? Te nem foglalkozol ilyen ostoba dolgokkal mint az önkéntesség? Hát szerintem meg inkább csak egy ostoba, beképzelt alak vagy.

                Rengetegen papolnak arról, hogy milyen szar a világ. Ez egy lehetőség, hogy jobbá tedd. Ezért, amikor legközebb a közeledben lesz véradási akció, emeld fel a feneked, gyere el és tedd meg amit kell!

„ A véradás embertársi kötelesség!” (Josip Broz TITO)

 

Tisztelettel:

Ilcsik Szebasztián

u.i.: A fenti szöveget saját elhatározásból írtam, ezért az esetleges általa okozott sérelmekért sem a Vöröskereszt, sem más szervezet nem vonható felelősségre.

u.u.i.: Azok akik egészségügyi okokból nem adhatnak vért, természetesen nem róható fel. Pont ezért kell azoknak vért adni akik egészségesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://azeletbalosoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr9813963928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása