Közélet, politika, emberi kapcsolatok balos szemmel.

Az élet balos oldala!

Az élet balos oldala!

Ígérgetünk megint!

2016. március 22. - Red_Doki

Választások közelednek, hazugságok szaporodnak!

Hol is kezdjem. Talán ott, hogy az elmúlt két év a hatalom szempontjából nem szólt másról, mint a választásokra való felkészülésről. Ilyen Vucsityot fényező propagandát még nem láttunk. A csappból is ez a bohóc folyik. Még Göbbels is megirigyelhetné. Semmi mással nem törődnek, csak azzal, hogy minnél erősebbek legyenek a választásokon. Mert ne legyünk naíak, mindenki mtudja, hogy a cél a teljes uralom megszerzése, koalíciós partnerek nélkül, minnél kevesebb ellenzékkivel a padsorokban.

Ez nem demokrácia. Nincs ésszerű oka az előrehozott választásoknak. Ez hatalommal való visszaélés. De miért ne tennék meg? Ki akadályozza őket. A többi párt is örül neki, mert azt hiszik esélyt kaptak. pedig marhára tévednek. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy senki sem képes megszorongatni a Haladókat. Bár csodák történhetnek. De kicsi az esély.

Na de ha már szavazni kell akkor kire? Lássuk sorban.

Haladók: Csetnik bagázs, csak a subasapkához még nincs elég hideg. De ne kételkedjen senki, eljön annak is az idelye. Én baloldaliként elvből nem szavazok rájuk, és szerintem más baloldaliaknak és kissebbségieknek sem lehetnek ők jó választás.

Radikálisok: amióta visszajött a vezérük kicsit erősödtek, de a Haladók elviszik előlük a bulit. Viszont koalíciós partnerek még lehetnek. Már Sesely is úgy beszélt, hogy bizonyos feltételekkel ugyan, hajdlandó kibékülni az árulókkal, és szövetkezni a Haladókkal. Ezek a legrohadtabb emberek az egész balkánon, a horvátok usztasáival karöltve, szóval én inkább kötelet adnák nekik, mintsem a voksomat.

Demokraták, új demokraták stb.: veszett ügy. A Demokrata Párt jelenleg Vajdaságban erős, de itt is lassan elvesznek. Szerintem még hosszú évek kellenek mire bármelyik demokrata párt újra meghatározó politikai erővé tud válni. 

VMSZ: még mindig a magyarság legerősebb pártja. Jelenleg kormánypárt. Igaz csak 2 évük volt bizonyítani, de nemsok mindent hallottunk. Nem láttunk változást. Sőt az elmult két éveben csak problémák voltak. A jelenlegi pártvezetés diktatórikus rendszert hozott létre. Mindent csinálnak, csak hasznosat nem. A nép nem érzékel belőle semmit. Lefeküdtek a csetnikeknek, ahelyett, hogy a nemzettársaikat védelmeznék. Ennek a VMSZnek én nem adok szavazatot.

MM: új "párt". Azért macskaköröm, mert nem párt, vagy nemtudom. Ez jellemzi az egész szerveződést. Nem tagadom és is azok köztt voltam, akik erősen bírálták a VMSZ-t a Népszinház ügyében, és azóta is rendre véleménytnyílvánítok a VMSZ ellen, ha elcsesznek valamit. De az én vágyam az volt, hogy a VMSZ vezetést leváltva és újj embereket odarakva, egy működőbb pártot lehet létrehozni. Ehelyett azok akikben bíztam inkább a könnyebb utat választották, és eltávolodtak a pártól. Namost ezzel azt érték el, hogy megosztották a megyarságot. A vidéki polgárok ezután is a VMSZ melett fognak álni, mert sokan csak a párt nevét nézik, nem folynak bele a politikába. Had idézzek egy ismerőst: "A VMSZ-nek neve van, a külföld őket ismeri, az emberek őket ismerik. Régi párt, erős párt. Ha mi magyarok nem szavazuk a magyar pártra, akkor más nemfog, és elveszik a mgyarság!" Mennyi igazság van ebben a pár mondatban. Mert a nép nem áttlátható politikát akar, nem tisztességes politikusokat. A nép békét, biztonságot akar. És nem érdekli, hogy a politikusok, hogyan érték el azt. A népnek egy deiktátor is megfele, ha a népnek jó sora van. Szóval az MM-esek magukköré gyűjtik az értelmiséget, de a közemberket, munkásokat, földműveseket nem hiszem. A fiatalok többsége meg tesz magasról a politikára, szerintem sokan még szavazni sem mennek el. Szóval az MM-re sem szavazok, mert én nem ezt akartam. több kárt okoztak mint hasznot.

Akkor mi legyen? Mivel ezt nem tartom demokratikus módszernek, csupán a hatalommal való visszaélésnek, ezért nem veszek rászt benne. Pontosabbn részben. Elmegyek és aláírok a nagykönyveben. Aztán elveszem a szavazólapokat és összetépem.

A népnek munkára, tisztességes bérekre, betartott törvényekre van szüksége, nem felesleges választásokra!

Tisztelettel: Red_Doki

A bejegyzés trackback címe:

https://azeletbalosoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr638511320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása