Közélet, politika, emberi kapcsolatok balos szemmel.

Az élet balos oldala!

Az élet balos oldala!

Kollaboránsok csatát nyertek...

2016. szeptember 16. - Red_Doki

Reakció a "hagyományosnak" hazudott új vajdasági jelképekre

"Ez egy szerb nacionalista jelkép.
Alig hasonlít az eredeti '48-as címerre.
Újabb lépés vajdaság és egész szerbia kisebségektől való megtisztítására. A VMSz meg aszisztál hozzá. Teliszájjal propagálja a kvótareferendumot, de a saját országában elárulja a demokráciát és a magyar kissebséget, sőt minden kisebséget, mert ezt a jelképet ráerőltetik mindenkire.
Különben minek is szerb hagyományos jelkép? Alig pár évig volt ilyen használatban. Miért nincs rajta jele a magyaroknak akik sokkal régebb óta itt vannak? Vagy más nemzeti kisebségeknek, etnikumoknak? Vajdaság multikulturális régió! Akkor miért csak egy nemzet van feltüntetve?
Félreértés ne essék, nincs bajom a szerb néppel, egyenlőkét tekintek minden nemzetre az országban. Nekem a csetni, nacionalista szerbekkel van bajom, akik az országot irányítják!
Szépen lassan ellehetetlenítenek minket...
Balašević szavaival élve: "Samo da rat ne bude..."

u.i.: tisztelt pásztor istván,
Mint vajdasági magyar, akit állítólag önök képviselnek, magyarázatot követelek! Miért árulják el a nemzetüket? Mijen jogon támogatják a nem szerb lakosság asszimilációját? Ennyire jól fizetnek a csetnikek? Ennyire kényelmesek a székek a képviselőházban? Ennyire gyalázatos, szégyentelen pártá vált a VMSz? Ezek után még merik magukat magyarnak, demokratának nevezni? Maguknak semmi sem szent?

Csak a szerb nacionalisták szavaztak rá, meg maguk árulók, kollaboránsok!"

(az idézet a facebookon megjelent kommentem)

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/20612/A-tartomanyi-parlament-elfogadta-a-jelkepekrol-szolo-hatarozatot.html

A kérdés már csak annyi, hogy mikor látja be végre a szerbiai nemzeti kissebségek, etnikai csoportok tagjai, hogy fű alatt a taljes ellehetetlenítésük folyik? Mikor mondja már ki a szerb nemzetiségű baloldal, ellenzék, hogy elég volt? Ezek után ki az aki még a vmszt támogatja? Ne legyünk vakok! A jelenleg kormányzó pártok csak relatív töbséget szereztek. A lakosság egy része el sem mennt szavazni, a szavazók sem támogatták kizárólag a csetnik pártokat. Ergó van még elég ember aki másként gondolkodik. Szerbek, magyarok, horvátok, albánok stb. között rengeteg ember van akit nem érdekel a nacionalizmus, akiknek elegük van már a nyomorból, állandó ncionalista dogmákból. Egy erős ellenzékre van szükségünk. Egy új erőre. Mitől féltek? Mit veszthettek még? Napról napra nől az elnyomás, mi a fenére várunk még? Aki most halgat mit képzel? Majd jön a jótündér és csiribú-csiribá minden jó lesz? Hát nem. Minnél tovább halgatunk, annál rosszabb lesz. mindenki a változásra vár, de nem fog eljönni ha mi nem teszünk érte! Ki a fene fog rajtunk segíteni, ha magunkon sem tudunk, akarunk? Amerika, Németorszá, Franciaország nem azért erősödött meg, mert valaki megvívta helyettük a harcot. Amikor szarban voltak összefogtak és együtt küzdöttek. Sokmindent feláldoztak, de most mégis messze előrébb járnak.

Mindenki tegye fel a kérdést amgában: ki fog kiállni értem, ha én nem állok ki másokért?
Ahogy kenedi mondta: " ne azt kérdezd mit tehet érted az ország, hanem hogy te mit tehetsz az országért!"
Válasszatok: tesztek végre magatokért, vagy hagyátok, hogy elüldözenek, elpusztítsonak ott ahol szüledtél, ahol atyád születétett?

Ma újra aktuális a régi mondás:

Smrt fašizmu, sloboda narodu! - Halál a fasizmusra, szabadságot a népnek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azeletbalosoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr9111712057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása