Közélet, politika, emberi kapcsolatok balos szemmel.

Az élet balos oldala!

Az élet balos oldala!

Menekültek...menekültek mindnhol - 6. rész

2015. július 10. - Red_Doki

Kanizsa a csend városából a szemét városává vált.


Értem én hogy menekülnek, de attól még a szemetet lehetne egy helyre gyűjteni. Tele a kuka? Akkor mellé kell rakni. De most tele van a központ szeméttel.

Ha a háború elől menekülnek, akkor miért nem áltak meg törökországban? Ott már nincs háború. Ha meg onnan továbbjönnek, akkor már gazdasági menekültek.

Rengetegen vannak. És egyre többen jönnek. Hova rakjuk őket? Miből segítsük őket? Az emberek (főleg Magyarországon, de már nállunk is hallottam) a kormányt kezdik szidni, mert nem segít? De nyissák már ki a szemüket, és lássák be végre, hogy ennél többet nem nagyon lehet segíteni. A menekülttáborok tele vannak, katasztrofálissá válik lassan a helyzet. Presevóban már nincs gyógyszer, és élelem. Elhasználjuk azt a maradék kis pénzünket is amink van.

Keresztény rész: Jézus szavai után azt kell mondanunk, hogy befogadjuk őket, ezzel Istent fogadjuk be (nem tudom pontosan idézni). De azt is írja a Biblia, ne halat adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni. Az én olvasatomban: adjunk nekik enni, inni, fürödjenek meg, aztán segítsünk nekik visszamenni a hazájukba, és segítsünk nekik rendettenni. Ha ők nem tudják legyőzni a saját országukban az ellenséget, mi nem tehetjük meg helyettük, de segíthetünk nekik.

Csak az a gond, hogy ők inkább elmenekülnek, minthogy harcolnának azért ami az övék volt. A nők, öregek, gyerekek meneküljenek a szomszédos országba, a férfiak maradjonak harcolni. Ez volna a helyes szerintem. De nem ők, menekülnek mert azt hiszik Európában jobb lesz. De nem lesz. Rengeteg a szegény Európában is. Ők meg azt hiszik (mert elhitetik velük), hogy majd itt meggazdagodhatnak. Sajnálom őket. de nem az a megoldás, hogy ide jönnek, mert az senkinek nem lesz jó.


Tisztelettel:

Red_Doki

A bejegyzés trackback címe:

https://azeletbalosoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr677614486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása