Közélet, politika, emberi kapcsolatok balos szemmel.

Az élet balos oldala!

Az élet balos oldala!

Korhecz, jó hecc

2016. december 10. - Red_Doki

Miért Tamás?

Megint van miről írni. De megint nem jó hírek apropóján. Miről is szólhatna eme írás, ha nem az MM táralapítójának árulásáról. Igen, véleményem szerint ez az volt.

Mert hát kétféle forgatókönyv létezik.

  1. Korhecz elfogadta a neki felajánlott lehetőséget. Teljesen tisztában volt a helyzet súlyával, a VMSZ céljaival, tettének következményeivel. Önös érdekeit a közösség elé helyezve lepaktált az ellenféllel. Ellenféllel igen, mert eddig úgy látszik, a VMSZ nem lehet szövetségese senkinek, mindenkitől elzárkózik.
  2. Korhecz annyira ostoba, hogy nem látta meg hogy csapdába csalják.

Szerintem, egy olyan politikus, akinek sikeres jogászi pálya áll a háta mögött, embereket képes mozgósítani, nem lehet ennyire hülye. Teljesen tisztában kellett lennie azzal mit tesz. Ha pedig így van, akár még azt is mondhatnánk, hogy tégla volt kezdettől fogva. De ezt azért kétlem. Túl sok buktató lett volna a VMSZ számára, ha ők maguk támogatták volna titokban Korhecz által az MM-et. Felejtsük is el az összeesküvés elméleteket.

Viszont akkor marad a kérdés: Miért?

Miért volt nehéz a VMSZ ajánlatát előbb az MM tagságával megbeszélni? Miért hallgat még mindig? (eme szöveg megírásának pillanatáig, nem találkoztam Korhecz nyilatkozatával az ügy kapcsán)

Ez egy hatalmas lehetőség lett volna a z MM-nek! Hoppá… ha tényleg akkora a lehetőség, miért a VMSZ áll mögötte? Eddig foggal-körömmel küzdöttek az MM ellen, most meg hirtelen megtértek, térdre rogytak és hamut szórtak a fejükre? Kétlem… jól kitervelt akció volt… amiben Korhecznek vagy aktív szerepe volt, vagy csak asszisztált. De ez már mindegy is. Az MM sakkot kapott. Nehéz lesz elkerülni a mattot. Talán elodázni még eltudják, de elkerülni valószínűleg nem. Nincs külföldi támogatás (a jobbikot hagyjuk, többet ártana, mint használna), demokratikus eszközökkel élve pedig akár évekbe is beletelhet, mire elérnek valamit. Volna a szervezetben potenciál, de most inkább hasonlítanak egy nyugdíjas klubra, mint erős pártra. Sőt nem is párt, hanem csak civil szervezet, a jól tudom. Őszintén, amíg ők maguk sem tudják, mit akarnak, addig nem is fognak egyről a kettőre jutni. A magyar kisebbségen belüli veszekedés pedig csak a többségi jobboldalnak kedvez.

Csak sajnos a VMSZ tevékenysége is. Pásztorék pedig most azzal érvelhetnek, hogy ők megpróbáltak békülni, de a gaz ellenzék, nemzetárulók nem akarnak. A Jó reggelt tahóság, akarom mondani Jó reggelt Vajdaság már el is kezdte az ellenzék vádolását, a maguk szánalmas módján.

Ha tetszik, ha nem ezt a csatát a VMSZ nyerte. Léket ütött az egyetlen magyar ellenfelén, hiteltelenítette Korheczet. Mert hát valószínűleg a jelölését nem fogják elfogadni, akkor meg, mint ahogy azt másutt már leírták, két szék közül a földre fog esni.

Jó lenne már felhagyni ezzel a többszólamú baromsággal. Olyan magyar párt kell, ami világosan megfogalmazza a célokat, a többségi nemzett normális részével dolgozik együtt, belül meghallgat mindenkit, kifelé viszont egyet beszél. Sajnos ilyen most nincs. Az emberek a szabadság és demokrácia rózsaszín ködébe burkolóznak. Pedig a szabadságot és demokráciát nem kellene összetéveszteni a puhánysággal és anarchiával. Amíg az MM is betépett tini módjára próbál viselkedni, sehova sem fog jutni. A föld is akkor terem szépen, ha gyomlálják a gazt!

Tisztelettel: Red Doki

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azeletbalosoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr5112038951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása