Közélet, politika, emberi kapcsolatok balos szemmel.

Az élet balos oldala!

Az élet balos oldala!

Menekültek...menekültek mindnhol - 4. rész

2015. július 01. - Red_Doki
Reagálás az Index.hu cikkére
(http://index.hu/gazdasag/2015/06/19/menekult_statisztika_menedek/):

Szép és jó amit a cikk ír. Nem újkeletű dolog a menekülés, népvándorlás. Nem is ezzel van a baj. Baloldaliként én is szívesen segítenék nekik, amit lehet meg is teszek.
Nem jó példa az, hogy az 56-os magyar vagy a 90-es Jugoszláv menekülteket hozzuk fel, vagy hogy a Közel-Keleti menekülteket befogadó közel-keleti államokról beszélünk. Miért?
Egyszrűen azért mert mindegyik esetben a menekültek, hasonló kultúrájó területre menekültek.
Jelen esetben azonban muzulmánok jönnek keresztény területre. Nekünk keresztényeknek ez még nem is lenne gond. A Pápa is megmondta, be kell őket fogadni. A kérdés az, hogy ők hajlandók-e elfogadni a mi kúltúránkat, vallásunkat, szokásainkat?
Eddigi személyes tapasztalatom velük pozitív. Amelyikkel beszélgettem kedves volt, és barátságos. Látszott rajtuk, hogy elveszettek és minden mosolyra mosolyal reagáltak, mégha kicsit félve is.
De ez nem biztos, hogy így marad, ha már biztonságban érzik magukat. Emelett gondolnunk kell a távolabbi jövőre is. mi lesz, ha 20 000 - 30 000 menekültet letelepítünk valahol? Vajon az ő gyerekeik is menekültek lesznek vagy jogokat követelő állampolgárok?
Mi lenne fordított esetben? Láthatjuk, hogy mi van a túristákkal. "Ha arab országba mész, figyelj az ő kultúrájukra, ne provokáld őket. Ha egy nő európai öltözetben megy arab országba (nem túristacélpontokról, egyiptomi strandokról beszélek) akkor nagyon figyelnie kell, hogy an öltözködik, hogy an viselkedik. Ezzel ellentétben, ha egy muzulmán jön Európába, akkor megint nekünk kell hozzá alkalmazkodni, nekünk kell elfogadni őt.
Erre van személyes tapasztalatom. Feleségem volt évfolyamtársa boszniai muzulmán. Mikor pár hete a mi városunkban jártak mindkette teljesen le voltak takarva. A lánynak látszott az arca, az anyának csak a szemei. Ezzel nem is lett volna gond, ha nekik így jó hát legyen (nem jó, az idősebbik lány ki van tiltva a családi házból, mert nem hajlandó elfedni az egész testét).
Az viszont már számomra volt felháborító, hogy a nő addig nem volt hajlandó a feleségemmel beszélni, még a lánya rá nem terített egy kendőt a vállaira. 30 fokban a terhes feleségem egy vállas blúzt viselt, és ebben is melege volt. Nállunk teljesen elfogadott ez a viselet, nem volt kirívó, csak nyárias. Erre jön ő, és a saját szülővárosunkban így viselkedi! Mijen jogon mondja meg ő, hogy mi itt hogy öltözzünk?! Ha mi elmennénk hozzájuk, mi tiszteletben tartanánk az ő szokásaikat (bármennyire is undorodom a nők ilyen jellegű elnyomásától), de ők nem hajlandók elfogadni az mi szokásainkat. Persze nem mind ilyen, de azért főleg az idősebbek/középkoróak többsége igen. A fiatalok azért próbálnak változni, de ki tudja hányan vannak és mennyire hajlandóak vátozni.
 
Szóval hiába vagyunk mi emberbarátok, ha ők nem mind azok, nem akarnak beilleszkedni. Persze a mi népeink között is van jobboldali-szemét (nekem egyenértékű) de ez még nem ok arra, hogy más nemzetek jobboldaliait befogadjuk. Csak sajnos nehéz kiválogatni.

Tisztelettel:
Red_Doki

A bejegyzés trackback címe:

https://azeletbalosoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr997587364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása