Közélet, politika, emberi kapcsolatok balos szemmel.

Az élet balos oldala!

Az élet balos oldala!

„A vallás a népek ópiuma…”

2017. május 24. - Red_Doki

"... és az oroszoknak nincs szükségük drogokra!"

Ugye ismerős ez az idézet. Lenin mondása manapság egyre aktuálisabbá válik. Visszatértünk a középkorba. Már ami a vallásháborúkat illeti. Csak a globalizációval a terrorizmus is globálissá vált. Ismét előkerült egy csapat barom, akik a vallást használják fedezetnek a gonosz dolgaikhoz. Bár kétlem, hogy a vallási szélsőségeseknek bármi köze volna a valódi valláshoz. Szándékosan nem emeltem ki egyetlen vallást sem. Tény, hogy jelenleg a muzulmán szélsőségesek vannak előtérben, de nem is volt olyan rég, mikor a kereszténység különböző ágai voltak egyes európai terrorszervezetek fedezetei, igazolásai (lásd. IRA). LENIN fentebbi idézete azért keletkezett, mert úgy látta, a vallások eltávolodtak igazi, lélekmentő feladatuktól, és a papság hatalmát hivatottak biztosítani, illetve alibit szolgáltathatnak egyes uralkodók háborúihoz. Sok rossz dolgot tett Lenin, de az biztos, hogy az elsők között lázadt fel a vallásháborúk ellen. Gyökerestül akarta eltaposni azt.

Az emberek egy részének szüksége van a vallásra. Én magam is keresztény vagyok, hiszek Istenben. Viszont nekem a hitem a szeretetről, egymás elfogadásáról, az ártatlanok védelméről szól. Ezek a fontosak számomra. De vannak más „keresztények” akik embertársaik ellen használják fel. Láthatjuk a jobboldal politikáját. Keresztény Európáról beszélnek, de ez nem az embertársi szeretetről szól, hanem a nem keresztények elleni gyűlölet szítását szolgálja. A másik oldalon ott vannak a muzulmánok. IA és a többi fanatikus bolond. Részemről minden vallásos fanatikus elmehet a búsba.

A legnagyobb gond ott van, hogy a vallás ismét része lett sok ország politikájának. Ismét csak vissza a középkorba. Azt láthattuk, hogy Lenin mondása elég nagy kárt is okozott, főleg, hogy nem fejtette ki bővebben, így ellenfelei a papságot is a kommunizmus ellen tudták fordítani. Én éppen ezért módosítanám, amit mondott:

„A vallásos politizálás a népek ópiuma, az emberiségnek pedig nincs szüksége drogokra!”

Ezt az utat kell követni, legalább is szerintem. A vallás maradjon a léleknél, az elesettek segítésénél. A politika pedig a materialistább dolgokkal foglalkozzon. Ennyi. A kettőt nem szabad keverni. A közel keleti helyzetet nem oldhatjuk meg mi innen. De legalább a környezetünkben normalizálódhat a helyzet. Szörnyűek a terrorcselekmények, de ne engedjük, hogy a félelem és a paranoia erőt vegyen rajtunk. Ha most mind elkezdjük a muzulmánokat gyűlölni, akkor az IA már el is érte a célját. Mert erre megy ki a játék. Káoszt okozni Európában. Mi itt Szerbiában az illegális migráció és a menekült hullám főútján vagyunk. A kormányunk pedig saját céljaira használja ki a helyzetet, a polgárok kárára.

Szép kis helyzet ugye!? A vallásháborúkat mindig is a hatalmasok érdekeiért a kisemberek vívták. Most is ez a helyzet. Ártatlan férfiak, nők, és főleg gyerekek halnak meg, mert egyes hatalmaknak érdekei ütköztek mások vallási fanatizmusával. Az egész IA-t már rég elsöpörték volna az oroszok, de a nyugatnak nem tetszik, hogy akkor hatalmas befolyást szereznének az arab világban. Nem kétlem, hogy az oroszok is megcsinálják a saját ügyleteiket, de pl. az arab tavasz a nyugat műve. Nincs senki az arab világban, aki alternatívát mutatna a fanatikus iszlámmal szemben. Szíria és Egyiptom az utolsó. De vajon meddig? Amíg a nagyhatalmak egymással civakodnak, a terroristák erősödnek. Őszintén azt várom, hogy Kína és India is beszálljon a buliba. Hátha akkor kimozdulnánk a holtpontból.

Szerény kis hazánk viszont másért is fontos. Úgy, hogy mi is tevékeny résztvevőivé válhatunk. A Balkán félszigeten újra parázslik valami. Szerbia, Albánia, Koszovó, Macedónia, talán még Bosznia és Horvátország is belekeveredhet. Nem kétlem, hogy gyorsan belekeverik a vallást is. Mert hát azzal a nép jó részét meg lehet fogni. Koszovó hadsereget állít fel, Szerbia behívózik, Macedóniában verekednek a parlamentben stb.

Most valami okosat kellene írnom a végére… De nem tudok. Én magam követem a fentebbi, módosított idézetet.

Tisztelettel,

Red Doki

A bejegyzés trackback címe:

https://azeletbalosoldala.blog.hu/api/trackback/id/tr1112537921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása